EN TILLBAKABLICK KAN MAN SÄGA - PÅ LOGEN OCH I UTHUSEN - NYÅRSAFTON 2014

 
Det är härligt att på årets sista självande dag, slänga på sig varma kläder, rigga upp sin trogne följeslagare
(inte lill Björne denna gång) och gå in i en fotobubbla. Låta sig föras tillbaka i tiden genom de gamla föremål och byggnader som finns på vår gård, Domniks gård.
 

GOTT NYTT ÅR!!

                             Vi önskar alla fina bloggvänner/vänner, släkt och kunder ett riktigt härligt år 2015
Sparken har vi tagit fram, visserligen kom vi inte så långt, men håll med om att det är riktigt kul att sparka! Byvägarna häromkring brukar inte sandas så vi kan faktiskt åka spark lite då och då. Jag har fina minnen från min barndom då småbröderna lades i sparklåda på fårskinn och det bar iväg i full fart..!  
Det fina med att bo på landet är att det är så enkelt och smidigt att ta sig ut i naturen. En härlig skidtur eller promenad och om vädret tillåter så tar man naturligtvis en liten sparktur. Sen vill man ha det lite mysigt och
festligt då tänder man en brasa, dricker kaffe och småpratar.
Har man som vi en katt och två småhundar kan det vara svårt att klia alla på en gång. Här har husse ett fasligt bestyr..för om han kliar hundarna så slår katten med tassen och vise versa.
 
 
 
                                                                  
                                                                                 GOTT NYTT ÅR GOTT FOLK! 
 
 
                                                                                                                                                                                                      
                                               

REMOTE CONTROL - TRÅDLÖS

Ett av dom sista inläggen för i år innan jag skall tranchera nyårsankan som ugnsstektes igår med äpplen och katrinplommon. Vilket kalas det skall bli, mums! Har inte så många matinlägg på denna blogg så istället visar jag denna finurliga manick.
Mottagaren sättes på kamerans blixthållare och kopplas vidare ihop med kameran via en sladd. Lite inställningar görs först på kameran och sen är det bara att slå på grejerna och använda den lilla fjärrkontrollen 100 meter ifrån som längst, tror jag att det var. Man zoomar in via fjärrkontrollern också! Bra va..? Har bara provat några gånger och den tycks fungera..det är fler finesser på den som skall testas!