INIFRÅN GÅRDEN SETT

Varje år blommar syrenerna vid gårdsgrinden och bersån så här vackert. Det är som en tavla när man tittar ut! Såklart skall allt gräs vara klippt och blommorna planterade om tavlan skall vara fullständig. Mycket arbete ligger bakom men vi gillar trädgårdsarbete som tur är!
Vi är båda konstnärssjälar om än inte likadana. Jag ser det som att min man är lite mer bohemisk och jag lite mer strukturerad..hi, hi, så ser jag det men jag vet inte om han håller med om detta. I alla fall måste trädgården ses utifrån vad den är alltså en gammal sådan med fina knotiga träd och vackert ogräs lite här och där. Ett avslappnat sätt att se på det hela gäller här.
Något som vi dock oftast är riktigt noga med så är det (om vi hinner) gräsklippning och trimning för då tycker vi att det ser snyggt ut. Vi klipper också gångar runt hela gården för att ha promenadstråk när vi är ute med hundarna. Åkgräsklippare är ett måste och att hjälpas åt lika så.
Ghuggefoto

SNART MORSDAG

När det gäller synen på mors- och farsdag har uppfattningarna varierat över tid. Ett tag skulle barnen i skolan absolut göra kort till mor och far. Alla kommer väl ihåg; "Sveriges flagga gul o blå men...är bäst ändå". Men det kom att blåsa andra vindar senare för kärnfamiljen var i upplösning och det var inte säkert att det fanns någon att göra kort till därför avtog trenden. Naturligtvis var det bra för att inte skulle något barn behöva kännna sig utanför. Somliga tycker också att morsdag är ett komersiellt jippo och det är säkerligen sant för det var väl handeln som började att uppmärksamma mor. Om vi bortser ifrån att bara köpa..så tycker jag som har en gammal mor, att det är roligt med ytterligare ett tillfälle att komma ihåg henne på. Plocka liljekonvaljer i skogen, bjuda på lite mat/frukost men framför allt att besöka lilla mor. Självklart inte bara till morsdag men alla tillfällen är bra tillfällen! 
Ghuggefoto
 

ALLT PÅ TOPP

Det växer så det knakar och fåglarna matar sina ungar, bråttom, bråttom har dom! Hortensiorna ser ut att må bra och drivbänken har verkligen kommit igång. Tänk om jag kunde bromsa tiden lite, bara lite så njutningen blev längre. Jag älskar de svenska årstiderna men våren och försommaren går lite för fort.
 
Ghuggefoton