ÅTER TILL KAVELDUNIEN - TREVLIG HELG!

Vinden tar oss med svepande rörelser åter till Kaveldunien, ni vet landet som ligger söder om Skogstjärn. Återseendet är kärt för kaveldunierna är mycket rakryggade, vackra och vänliga varelser. Men säg den lycka som varar för evigt..
Något märkligt, rent av rysligt är i görningen!! Marken skakar och skogtjärnens mörka vatten liksom darrar av förskräckelse. Stora fötter kommer närmare och jättestora händer drar och sliter i kavelduniernas kroppar.
Här skall fällas så många som möjligt för att komma åt den näringsrika märgen som finns längst in i kavelduniernas kroppar och deras päls skall användas till att tända eld med, ropar Dom Stora Konstiga.

Dom Stora Konstiga har ett lustigt språk och burdust sätt men värst av allt är att dom uppför sig som om hela planeten jorden är deras. När dom fällt en massa kaveldunier börjar dom att äta av märgen...men det går inte många sekunder förrän dom mår alldeles rysligt illa. Deras tjocka magar bullrar och står i och en som kallas för Folke ropar i sitt anletes svett VAD ÄR DET SOM HÄNDER OCH SKER? Sen ramlar alla dom Stora Konstiga, livlösa till marken.

 


Kaveldunierna skyndar sig fram och lägger sina varma pälsar på dom livlösa! Men..men..stakar sig Kavle, den äldsta av Kaveldunierna; "Deett är innte våra som blivit bitna av Folke och dom andra Konstiga utan dom har misstagit sig och bitit Svärdsliljorna istället"

 Här är den största av kaveldunierna som heter Kavle som ni kan se bär han på en sköld!

 

Svärdsliljans största vapen är dels svärdet men också ett gift som kan döda! Det händer ibland att Svärdsliljor blandar sig med kaveldunier och dom är otroligt lika och lätta att blanda ihop och det är precis vad som skett här.

Snäll som Kavle är skyndar han sig att rädda Folke och hans kumpaner. Hur han gjorde detta skall jag låta vara osagt men dom vaknade till liv och lovade att aldrig mera störa kaveldunierna.

                                        
                                                                                 
 

Nu står kaveldunierna rakryggade och stolta invid den vackra mörka outgrundliga skogstjärn som sakta och stilla hörs nynna på en magisk vaggsång. Solen sänker sig sakta över tjärn och skog. Kavle tänker tacksamt på att livet är bra vackert ändå.

 

 

                                                           Kram från Ghugge den skyldige♥

 

 

 Ps. Om någon misstänker att allt är "hittepå" så kan ni kolla fakta om kaveldun på internet och ni kommer finna att en liten del är rena rama sanningen, he, he! 

 
Publicerat i Natur
#1 / / bia:

Roligt att läsa om kaveldunierna...tycker dom är coola...det finns tydligen ett "ansikte" på varje kaveldunier (nästan)...lite troll över dom...och jag gillar trollskogar och gillar dina fina bilder på skogen ;))...åh vad jag saknar skogen nu.
Ha en fin valborg du med vännen !!
Kram<3

Svar: Nog går det att se ett ansikte på dom flesta!Hoppas du kommer ut i skogen snart!!
Ha det fint!
Kram
KreAtiVa GHUGGE

#2 / / Karin:

Jag tänkte: så duktig hon är på att berätta sagor! Sen läste jag den sista meningen....
Jag gick en överlevnadskurs en gång, och fick lära mig att kaveldunsRÖTTER är mycket näringsrika. Om märgen sas ingenting.
Ha en fin helg, själv!
Kram Karin

Svar: Sagan har jag hittat på men den inbyggda faktan om märgen och också som du så riktigt påpekar rötterna är fakta som går att läsa om på nätet.Ha det fint!
Kram
KreAtiVa GHUGGE

#3 / / Anette Hjelmberg:

Du är en fantastisk fotograf, vilka bilder.

Svar: Tack Anette! Riktigt roligt att du tittat in och att du gillar bilderna! Ha det fint!🙏
KreAtiVa GHUGGE

#4 / / Ditte:

Vilken läsupplevelse! En saga som du blandar med fakta och får mig att känna det som om jag var där mitt bland kaveldunen.
Underbara bilder och jag kan se ansikten av olika slag och med olika uttryck i bilderna.
(Vad jag önskar att t.ex. skolbarn skulle få tillgåmg till dina vackra texter och bilder. Vad de skulle lära sig och med en duktig lärare förstås...)
Kram och trevlig helg.

Svar: Åh tack Ditte! Du och jag skulle nog varit en bra kombo! Duktig lärare och en människa som är barnslig som få.Kram fina bloggvän och trevlig helg!🌞
KreAtiVa GHUGGE

#5 / / Ulla Maria:

En helt underbar kombo. Dina magiska foton är var och en ett konstverk i sig och tillsammans med berättelsen om Kavelduniernas äventyr blir det helt suveränt. När kommer boken?
Stora varma helgkramen

Svar: Åh tack så jättemycket! Det roar mig verkligen att både skriva och fota och då förstår du ju hur glad jag blir att du också får ut något..tack än en gång för alla underbara och härliga kommentarer. Ha nu en skön helg och jag tror att jag skall börja på boken..skoja bara men man vet ju aldrig!Kram fina bloggvän🙏
KreAtiVa GHUGGE

#6 / / Tove Olberg:

ÅÅÅ ännu en Kaveldunien! Vi har det bra vi som följer dig på bloggen som får saga med verklighet i text och bild!
Några här ovan säger ge ut bok - och ett förslag om Ditte&ghugges lärargärning - du har bra material!!
Kram

Svar: Roligt att du uppskattade inlägget!Det är endast lusten som driver mig i dagens läge men man vet ju aldrig om det ges ett tillfälle i något sammanhang att använda det jag skrivit och fotat..om inte annat för barnbarnet.
Kram
KreAtiVa GHUGGE

#7 / / Biggeros:

Jag trodde helt klart att det var din egenberättande historia. Till slutet nådde förstod jag att det att det inte var uppdiktat. Så fin historia och såklart med de sagolika bilderna. Du har konstens gåva min vän. Kram

Svar: Det är min egen berättade historia som spunnits runt det faktum att man förr i tiden åt av kaveldunens stjälkars inre kärna, som kallas märg dessutom användes det ulliga att tända eld med. Men för övrigt är det en påhittad historia, he, he. Förlåt oklarheterna!Kram vännen
KreAtiVa GHUGGE